maj 16

vipp - meget mere end blot pedalspand

Historien bag Vipp

Begyndelse af Vipp

Holger Nielsen blev uddannet som metalsmed i 1930'erne. Som 17-årig i 1932, vinder Holger en bil i et lotteri på det lokale fodboldstadion. Han elsker biler, men da han ikke har kørekort, vælger han at sælge bilen og investere pengene i en metal drejebænk, hvor han istedet får mulighed for at arbejde med hans store passion - stål. Dette bliver startskuddet for Holger Nielsen og med en nyinvesteret metal drejebænk bygger Holger Nielsen sin egen metalfabrik i Randers.
 
I 1939 markeres starten på Vipp med en forespørgsel fra Holgers kone Marie. Marie har åbnet sin egen frisørsalon og spørger Holger om han ikke kan lave hende en affaldsspand til hendes salon. Efter mange dage på sit værksted, er Holger klar til at vise marie sin pedalspand. Pedalspanden navngives Vipp - og hans kone er meget tilfreds med resultatet. Pedalspanden var ikke tiltænkt at blive solgt og produceret yderligere, men mange koner af læger og tandlæger kommer i Maries salon og finder pedalspanden ideel til deres ægtemænds klinikker. Dette blev startskuddet til at starte produktionen.
 
 
"godt design går aldrig af mode" - Holger Nielsen
 

En ny generation

Jette Egelund er Holger Nielsens yngste datter og er vokset op med pedalspanden. I 1992 overtog Jette sin fars virksomhed med kun en anden medarbejder, som arbejder i metalfabrikken. Her lærer hun om produktionen, helt fra bunden. Hun vidste af pedalspanden havde potentiale havde et stort potentiale og derfor besøger hun de fineste møbel- og designbutikker i Skandinavien. Jettes beslutsomhed belønnes, og pedalspanden får et gennembrud i udlandet, med anerkendelse for dansk, industrielt design. Sammen med hendes to børn, Kasper og Sofie, sætter hun sig for at bringe Holger's funktionalitetsprincip ind i privatboligen. Vipp er den dag idag stadig familiedrevet og Kasper er administrerende direktør for Vipp og Sofie er ansvarlig for Vipps visuelle identitet. 

 

Siden 1939 er Vipp produktporteføljen vokset til en bred vifte af produkter til køkken og badeværelset samt en belysnings-serie. Serien omfatter væglampe, pendel, gulvlampe og skrivebordslampe.
 
 
 

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait