okt 23

Verpan & Verner Panton

Historien bag Verpan

Om Verpan

Verpans historie begynder i 2003, hvor Frandsen Group køber halvdelen af firmaet. Kun et år efter byder muligheden sig at købe den anden halvdel, således Frandsen Group i 2004 bliver 100 % ejer af Verpan.
 
I tæt samarbejde med Panton Estate – og i særdeleshed med Verner Pantons hustru, Marianne Panton – har Verpan skaffet sig produktions- og salgsrettighederne til en betydelig del af Verner Pantons design.
 
Det hele startede i 2003 med produktion og salg af VP Globe, Panto samt Fun lamperne. Efterfølgende er sortimentet udvidet med flere lampeserier, og i 2010 udvides sortimentet til også at omfatte møbler og tæpper.
 
Det hele foregår i en vedvarende og kontinuerlig proces, hvori der håndplukkes og udvælges design fra Verner Pantons utallige tegninger med det formål at bringe dem til live igen.
 
Fælles for Verpans produkter er, at de skiller sig ud ved at være nogle af de mest elegante og mindeværdige af Verner Pantons design. Det er produkter, der skaber liv, lyd, bevægelse, farver og lys i den visuelle verden omkring os – helt i tråd med Verner Pantons designfilosofi.
 
I februar 2017 gik Verpan skridtet videre og åbnede sin første flagship store. Den er placeret i hjertet af Aarhus og er starten på et nyt kapitel i Verpans historie. Ideen bag butikken er at kunne vise kunderne et større udvalg af den samlede kollektion og derved opnå en bredere markedspositionering. Yderligere skal den understøtte historien om Verpan og Verner Panton. Det skal være her, man fortæller den fulde historie bag produkterne. Butikken vil også blive brugt som showroom, når der kommer internationale kunder på besøg.
 

Om Verner Panton

Verner Panton levede fra 1926 til 1998. Panton er en af de mest toneangivende og anerkendte danske designere i verden. Han havde en helt særlig sans for farver, form, lysets funktion og rummelighed. Verner Panton adskilte sig ved at introducere en række lamper, der havde personlighed og var helt anderledes i forhold til, hvad hans samtidige skandinaviske arkitekter præsenterede. Panton var kendt for sin kærlighed til plast – og adskilte sig derved fra de andre danske verdensberømte designere, som arbejdede mest i træ.
 
Ideen bag mit arbejde er at provokere mennesker til at bruge deres fantasi. De fleste mennesker bruger hele deres liv på at bo i kedelige, grå-beige tilværelser, hvor de er bange for farver. Ved at eksperimentere med belysning, farver, tekstiler og møbler og gøre de nyeste teknologiske fremskridt anvendelige, forsøger jeg at finde nye måder at opfordre folk til at bruge deres fantasi og gøre deres omgivelser mere spændende – Verner Panton.
 
 

 

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait