mar 19

The Mushroom

Smuk klassiker er vendt tilbage

 

LE KLINT relancerer Vilhelm Wohlerts smukke og usædvanlige lampe, The Mushroom - Model 204, fra 1957. Lampen blev anvendt til Nobelprismodtager og fysiker Niels Bohrs æresbolig i København.
 

Lampens design

Lampen er en væglampe med en base i ubehandlet lys eg. Den plisserede skærm er håndlavet af LE KLINT foldepigerne i Odense, som samtidig understreger LE KLINT's DNA. Den allerførste LE KLINT-lampe var netop en plisseret lampeskærm foldet i hånden. Lampens elegante formgivning er inspirationen til lampens navn The Mushroom, da den har faconen som en svamp.
 
 The Mushroom - Model 204 med fint messingrør og base i ubehandlet lys eg.
 

Wilhelm Wohlert - designeren bag The Mushroom

- Arkitekt og Professor, Danmark 1957

Vilhelm Wohlert (1920-2007), arkitekt og professor, blev uddannet på Kunstakademiet i København, hvor han var elev af Kaare Klint. Vilhelm Wohlert var ansat ved Kunstakademiet som professor i bygningskunst fra 1968-86 og blev udnævnt til æresmedlem af samme i 2001. Blandt hans vigtigste arbejder kan nævnes ombygning af Ny Carlsberg Glyptotek, Louisiana, Museum Bochum, Gustav Lübcke Museum, samt en lang række andre bygningsarbejder og restaureringer.

Han blev derudover tildelt Akademiets lille Guldmedalje, Eckersberg-medaljen, Selskabet for Bygnings- og Landskabskulturs Pris og en række andre udmærkelser. I 1945 grundlagde han eget arkitektfirma.

 
 

Udvalgte Lamper

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait