jan 25

OBLIQUE BRASS

en klassiker fylder 40 år

 

Lampeklassikeren Oblique, designet af Tom Stepp i 1979, runder 40 år i 2019. I anledning af jubilæet lancerer Cph Lighting ”Oblique Brass” – en ny version af Oblique serien med lampestag og kipled i børstet messing.
 
Oblique Brass fås i tre modeller (gulvlampe, bordlampe og væglampe) i farverne hvid, sort, petroleumsblå, flintgrå, olivengrøn og teglrød.
 

Lampens design

Det stilrene design, kombineret med høj kvalitet og funktion, har for længst givet Oblique serien klassikerstatus og gjort den til et populært valg i både private hjem, hoteller og kontorer m.v. i Danmark og i udlandet. Det karakteristiske lampehoved er skåret skråt for at sikre et asymmetrisk og blændfris lys, som er optimalt til læsning og arbejdslys. Lyset kan let retningsjusteres takket være det fleksible kip/drejeleddet. Og sidst men ikke mindst, er afbryderen på elegant vis integreret i lampehovedets design, hvilket gør Oblique let og intuitiv at betjene. Oblique serien produceres i Danmark, og bl.a. fremstilles lampens skærm stadig manuelt i aluminium efter gamle metaloptrykteknikker, præcist som da serien blev født i 1979.
 
 
 ”Messing er et varmt og klassisk materiale, som passer utroligt smukt til hele Oblique farveskalaen og tilfører serien et helt nyt udtryk. Vi er sikre på, at Oblique Brass vil blive positivt modtaget. Oblique serien er stadig meget populær og har med sine snart 40 år på bagen bevist, at kvalitet, funktionalitet og tidløst design er langtidsholdbart og altid efterspurgt.” - Pia Rasmussen, partner i Cph Lighting.
 

Tom Stepp - designeren bag Oblique

- Arkitekt, Danmark 1950

Tom Stepp er født i Danmark i 1950 og bor og arbejder i Helsingør. Før Tom Stepp blev arkitekt fra det Kgl. Danske Kunstakademi i København, havde han uddannet sig som tømrer, byggetekniker og bygningskonstruktør. En alsidig baggrund, som har givet ham en dybdegående viden om materialer og form, samt en meget pragmatisk tilgang til designprocessen. Tom Stepp er en af Danmarks mest anerkendte designere og arbejder med produktdesign, indretning og arkitektur for en række danske og internationale virksomheder.

 

 

 

 

Oblique lampeserien indeholder:

OBLIQUE BORDLAMPE. H58 cm. Energiklasse A++-E. 

OBLIQUE GULVLAMPE. H132 cm. Energiklasse A++-E. 

OBLIQUE VÆGLAMPE. H21 cm. Energiklasse A++-E. 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait