jan 30

Bag brandet

Plivello - Moderne designerlampe med historisk skær fra LE KLINT

Navnet PLIVELLO er en sammentrækning af det italienske ord ‘levello’, der betyder niveau og det franske ord ‘pli’, der betyder fold. PLIVELLO er en lampe, der fungerer godt i moderne kontekst, men som har et hint af fortiden. Inspirationen til PLIVELLO hentede Christian Troels fra klassisk niveau­opbyggede lysekroner, kendt fra de forrige århundreder.

CEO i LE KLINT Kim Weckstrøm er begejstret for samarbejdet. ”Christian Troels er med til at videreudvikle vores designarv hos LE KLINT. Det er en fornøjelse at lancere endnu et markant design fra hans side Han har sin egen stil, og med PLIVELLO har han fanget vores DNA i en smuk, skulpturel lampeserie til både B2C og kontraktmarkedet. Jeg er vild med den”, fortæller Kim.

Designprocessen
Med PLIVELLO satte Christian Troels sig for at undersøge, hvordan man kunne overføre et hint fra fortiden til et simpelt, foldet papir.

“Magien hos LE KLINT er ofte at transformere fladt papir til organiske former. Med PLIVELLO ønskede jeg at gøre noget andet. Det kunne være spændende at tilføre en mere flamboyant stil til designet. Ved at opdele lampen i niveauer spreder lyset sig flot ud og leder tankerne hen på fortidens lysekroner”, forklarer Christian Troels.

Da han eksperimenterede med laserskåret teknologi til den indvendige konstruktion, tog projektet med PLIVELLO fart. Resultatet blev en åben indvendig konstruktion, som giver lampen et detaljerigt og åbent udseende. “Det var først, da vi legede med buer og hvælvinger med laserteknologien, at designet gik op i en højere enhed. På afstand ser lampen simpel ud, men jo mere man inspicerer designet, jo mere tager man ind. Fordi produktionen af PLIVELLO laves i hånden lokalt i Odense, havde jeg mulighed for at skabe en lampe, hvor jeg kunne kæle for detaljerne”.

Designeren bag PLIVELLO
Christian Troels er uddannet fra Designskolen Kolding i 2012. Han er alsidig og mestrer de konceptuelle og tek­niske aspekter af designfaget. MUTATIO og PLIVERRE står han også bag. Begge er produceret af LE KLINT. MUTATIO er en serie lamper, inspireret af transformation og simpel geometri. PLIVERRE nyfortolker de kendte LE KLINT-plisseer, hvor Christian Troels bruger matteret opalglas.

 

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait