nov 12

Samarbejde på tværs

Det bedste fra to verdener

Mødet mellem de hvide kæmper

Lyngbyvasen og LE KLINT-lampen hører til blandt klassikerne i dansk designhistorie. Begge design er udsprunget af 1940’ernes funktionalisme, og med deres knivskarpe formgivning og hvide signaturfarve er der ikke bare et åndeligt, men også et fysisk familieskab mellem de to ”hvide kæmper”. 
 
Derfor var det også logisk, at Lyngby Porcelæn og LE KLINT havde et kortvarigt samarbejde i 1950’erne om at producere en bordlampe, der kombinerede de populære riller fra Lyngbyvasen med Klint-familiens stolte kunsthåndværk. Dengang blev designet kun produceret i begrænset oplag, så der findes ikke mange af dem i dag. Hvis du er heldig, kan du finde nogle af de oprindelige lamper på loppemarked – de havde alle ”Eksklusivt produceret” trykt i bunden.
 
 

Det ultimative lampedesigns tilbagevenden

I mere end 75 år har Lyngbyvasen været indbegrebet af form og funktion i dansk brugskunstdesign. Den blanke glasur, de industrielle riller og den cylindriske formgivning står stærkt i al sin enkelhed og gør blomster overflødige i det skulpturelle design. Samme arkitektoniske udtryk ses tydeligt hos LE KLINT. Her taler de plisserede lampeskærme for sig selv i et minimalistisk design med maksimal effekt, og det synes næsten skæbnebestemt, at Lyngby Porcelæn og Le Klint skulle danne fælles front om det ultimative lampedesign. Lampen blev dog kun produceret i et stærkt begrænset oplag, og da Porcelænsfabrikken Danmark – Lyngby Porcelæn relancerede bordlampen i 2014, var det for første gang i en større produktion.
 
Med det relancerede lampedesign blev Lyngby-universet udvidet med et unikt statement piece, der passer ind i både den klassiske og moderne indretning. Den enkle lampefod med den skarpfoldede skærm gør lampens udtryk elegant, næsten asketisk, med et strejf af moderne ”zen”, og ligesom dengang leveres lampen naturligvis med original LE KLINT-skærm.  
 

Udvalgte Lamper

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait