nov 30

CROSS-PLEX™

Bordlampe i plexiglas

CROSS-PLEX™

Den danske arkitekt Bodil Kjærs Cross-Plex™-lampe så dagens lys i 1961. Den exceptionelle lampe - formet som et kors og formstøbt i plexiglas, deraf navnet - er udelukkende skabt af det mest nødvendige. Cross-Plex viser arkitekten og designerens karakteristiske rene, lige linjer, som er i alt, hvad hun har designet.
 
Set i profil ligner bordlampen nærmest en lille bygning, hvor opal-skærmen repræsenterer et oplyst tag. Foden er nærmest samlet som et puslespil, hvor der akkurat er plads til, at ledningen kan nå toppen og møde fatningen på smukkeste vis. Disse transparente detaljer gør designet ærligt, simpelt og raffineret.
 
 
 

Bodil Kjær - designeren bag CROSS-PLEX™

- Arkitekt og professor, Danmark 1932

Arkitekt MAA, designer og professor Bodil Kjær voksede op i Jylland, men rejste til London, New York og Washington D.C. for at studere og arbejde. I dag er hendes CV mere end 56 sider langt. Hun har arbejdet sammen med nogle af de mest prominente navne inden for arkitektur og design i løbet af sin karriere. Bodil Kjær besidder det, hun selv kalder en problemløsningstilgang til design - hun vil skabe løsninger på "funktionelle, økonomiske og æstetiske udfordringer," og hun referer til sine egne design som elementer af arkitektur.

 

 

CROSS-PLEX bordlampen findes i 2 udgaver

CROSS-PLEX™ 300 BORDLAMPE. H30 cm. Ø40 cm. Opal Plexiglas. Energiklasse A++-D. 

CROSS-PLEX™ 500 BORDLAMPE. H50 cm. Ø20 cm. Opal Plexiglas. Energiklasse A++-D. 

 

 

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait