okt 23

Samarbejde på tværs

Behind the scenes

Et perfekt match

I ugen op til jul 2018 sydede og boblede det hos lampe­producenten LE KLINT. Ud over den sædvanlige juletravlhed, der præger virksomheden i december, havde LE KLINT besøg af designer Rikke Frost og TV-produktionen bag udsendelsen ”Danmarks næste klassiker”, hvor fem designere skulle dyste om at skabe det næste møbelikon for Danmark i forskellige kategorier. En af de fem møbeldesignere udvalgt til programmet var Rikke Frost, som kort forinden havde kontaktet LE KLINT. Hun ville bruge deres håndværk til sit bud på en lampeklassiker i kategorien ”Smuk lampe, der kan hænge over spisebordet”. Rikkes blik for det originale formsprog og sans for taktile egenskaber matchede LE KLINTs lampeunivers, og et samarbejde var under opsejling. 
 

LE KLINT greb chancen

På under en uge lykkedes det Rikke at skabe lampen CALEO med hjælp fra LE KLINT. Den korte tidsramme skyldtes den nært forestående juleferie, selvom der i programmet var lagt op til en periode på tre uger til designprocessen. Resultatet blev en klassisk håndfoldet lampe med et nyt ”take”. CALEO fremstår skulpturel og fuld af karakter med sine brunerede opstregninger, der fremhæver plisseerne. Ordet CALEO stammer fra latin og betyder netop ”at fremhæve”. Lampen har klare referencer til LE KLINTs plisserede, detaljerige univers og facetterede design. ”Mit samarbejde med LE KLINT i forbindelse med designet af lampen til TV-programmet ”Danmarks næste klassiker” har virkelig været både lærerigt, udfordrende og sjovt. Jeg har aldrig før sendt en så minimalistisk og enkel skitse ud til en potentiel samarbejdspartner, som derefter turde gribe chancen og idéen, som LE KLINT har gjort det her. Det har været et superkreativt forløb, som giver masser af blod på tanden til et videre samarbejde ud i fremtiden”, fortæller Rikke Frost.

 

Rikke Frost sammen med LE KLINTs adm. direktør, Kim Weckstrøm Jensen. CALEO er fundamentet for designerens samarbejde med det anerkendte danske brand, og der er allerede nu ved at blive udviklet flere design til serien.
 

Næste stop: danskernes hjem

CALEO endte med at blive tildelt en flot andenplads i lampe-kategorien i ”Danmarks næste klassiker” og er desuden en af de nominerede i kategorien Årets Lampe til Design Awards 2019. Design Awards er et samarbejde mellem Bo Bedre, Bolig Magasinet, Costume Living og Nordic Living. TV-lampen sættes i produktion, og Rikke arbejder på yderligere lamper i samarbejde med LE KLINT, så en hel CALEO-familie vil blive lanceret i efteråret 2019. Ud over sin deltagelse i ”Danmarks næste klassiker” har Rikke deltaget på en lang række udstillinger i ind- og udland. Hun har vundet flere designpriser, herunder Boligmagasinets Design Award som årets læserfavorit i 2012 for sin gyngestol ”Sway”. I det daglige har hun sin egen virksomhed, ”Rikke Frost Design”, og hendes samarbejder tæller blandt andet virksomheder som Tempur, Skagerak, Cane-Line, Warm Nordic med flere og nu altså også LE KLINT.
 
 

Udvalgte Lamper

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait