feb 23

Bag brandet

Mater - Miljørigtigt design

Henrik Marstrand grundlagde Mater i København i 2006 med ønsket om at skabe et brand med en stærk etisk profil og et grundlæggende fokus på det solide håndværk. Samarbejdet med veletablerede og nye designtalenter bliver nu til eksklusive high end-møbler og belysning med rødder i skandinavisk minimalisme kombineret med arbejdsmetoder, der støtter både mennesker, lokale håndværkstraditioner og miljøet.


Med moder Jord in mente

Alle Maters designs er skabt med brug af bæredygtige eller etisk forsvarlige materialer, og der bliver lagt stor vægt på at minimere negativ påvirkning af samfundet og miljøet ved at følge særlige etiske og bæredygtige produktionskrav. Derfor skaber Mater produkter i en høj kvalitet, der sikrer en lang levetid og derved giver mulighed for at nyde designet i mange år.

Henrik Marstrand har indkapslet hele sit værdisæt i brandnavnets fem bogstaver. “Mater betyder “moder” på latin, og navnet fungerer som en daglig påmindelse om vores lille bidrag til at mindske de udfordringer, som moder Jord står over for. Vi er opmærksomme på, at de valg, vi tager i løbet af selve designprocessen, kan have alvorlige konsekvenser for miljøet. Som producent har vi derfor en unik mulighed for at gentænke de problematiske processer og skabe etisk og bæredygtigt design, der minimerer både den sociale og den miljømæssige påvirkning”, siger Henrik Marstrand.

Det tidløse design

At skabe noget klassisk, tidløst og brugbart udgør selve essensen af dansk design og den danske designindustri, og det er en kerneværdi, Mater viderefører gennem deres samarbejde med både danske og internationale designtalenter. Gennemgående for sortimentet er materialer af høj kvalitet, en enkel stil samt en rolig, organisk og nedtonet farveskala. Der anvendes udelukkende naturlige materialer såsom træ, læder og naturfibre, og designernes fokus er altid på rene linjer og enkle detaljer. 


RAY LAMPER by PEDERJESSEN 
Ray består af en ydre skal konstrueret i stål, en indvendig fatning i træ og en tekstilbelagt ledning. Ray er tilgængelig som bordlampe, væglampe, gulvlampe og som pendel. 
Fås i sort og hvid.

 

Udvalgte Lamper

Lyspunkt niels bohrs vej 33B 8660 skanderborg telefon 7020 1113 salg@lyspunkt.dk

todo: loading, please wait